Tips inför besöket på campingen

Har man aldrig bott på en camping, finns det några tips som man kan beakta inför besöket, vilket gör att upplevelsen blir så mycket trevligare. Här kommer några tips på vad man kan tänka på:

Väderstrecken

Innan du väljer vilken campingplats du ska välja bör du tänka på om du vill har morgon- eller kvällssol. Är du en person som gillar att ligga och sola eller föredrar du att sitta i skuggan? Därför bör man kontrollera vilket väderstreck platsen på campingen man väljer, ligger i. Är du osäker, fråga i receptionen.

Nära eller långt till toan?

Det kan vara bra att ha bestämt i förväg, om man vill bo när servicebyggnaden eller inte. Bor man nära, får man vara beredd på en massa spring från andra campingbesökare. Å andra sidan bor man själv nära toaletten, duschen, disk- och tvättmöjligheten.

Renligheten

Att välja en camping kan vara svårt. Men något som man kan beakta är hur rent det är i servicebyggnaden (toaletter, duscharna, kök). Det är stor skillnad mellan campingar. Gå in på campingen och titta just på dessa områden innan ni checkar in. Ska ni boka, kolla på deras hemsida och se vad tidigare campare har skrivit för recensioner, innan ni bokar.

Håll ordning

Att campa är som att bo på ett kollektiv där var och en har ett ansvar att se till att följa de regler och anvisningar som finns. Dessutom gäller det att se till att ha det rent och snyggt omkring sig. Gör alla så blir det mer trivsamt. Tipset är att ta reda på campingens regler och förordningar innan, för att vara på den säkra sidan. Som till exempel när det ska vara tyst, hur man ställer sin husvagn med mera.

Dessa är bara några få, men vettiga tips, inför ditt besök på campingen. Vi i receptionen svara gärna på frågor och ger information om vad som gäller på Barsta Camping!