Att campa

Det kan vara riktigt kul att campa. Dels kommer man hemifrån, dels får man chansen att prova på nya saker och träffa nya människor samtidigt vilket kan vara riktigt kul!

Att campa kan man göra på olika sätt, och det hänger helt och hållet på vilken typ av person man är, vilket sätt som är bästa sättet att campa på.

Dels kan det bero på ekonomi på vilket sätt man väljer att campa. Det billigaste sättet är att bo i tält på campingen. För det krävs naturligtvis att man har ett tält, men sedan räcker det i princip att bara att ha ett liggunderlag, sovsäck och en kudde, för att kunna sova sig genom natten.

För vissa räcker det att bara använda sig av den lösningen men det går att göra det betydligt bekvämare om man skulle vilja göra det. Till exempel kan man byta upp sig till någon typ av uppblåsbar madrass eller rent av att ligga i tältsängar. Då har man kommit steget närmare att få det bekvämare i tältet.

Vill man göra det ytterligare bekvämt, finns två alternativ, antingen husbil eller husvagn. Det innebär att man som campingbesökare redan har ett hem med sig. Allt som man behöver finns i husbilen eller i husvagnen.

Sängar att sova i, kök att laga mat i och förvara maten i kylskåp. Dessutom finns det möjlighet att sitta och umgås, och om det skulle bli nödvändigt finns det också tillgång till toalett. Det blir nästan som en kolonistuga på hjul, helt enkelt.

Annars finns möjligheten på de flesta campingar, att kunna hyra en stuga. Stugorna har alla bekvämligheter som man kan tänkas behöva. Det enda man behöver ta med sig är sådant som man normalt tar med sig när man sover över på ett vandrarhem som exempelvis sängkläder, handdukar, mat med mera.

I slutändan hänger det på vars och ens tycke och smak vad man till slut väljer. Men att campa är en frihet över det vanliga!